- دوشنبه, ۲۱ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۱۳ ب.ظ
قسمت های مختلف دانه را نام ببرید کلاس دوم
قسمت های مختلف دانه
قسمت های مختلف دانه:
- پوسته: لایه ی خارجی دانه است که از آن محافظت می کند.
- اندوخته ی غذایی: مواد مغذی لازم برای رشد گیاه جدید را فراهم می کند.
- گیاهک: قسمت کوچکی از دانه است که به گیاه جدید تبدیل می شود.
پوسته:
- پوسته ی دانه می تواند سخت یا نرم باشد.
- پوسته ی دانه از آن در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند.
- پوسته ی دانه به جذب آب و مواد مغذی از خاک کمک می کند.
اندوخته ی غذایی:
- اندوخته ی غذایی دانه می تواند در قسمت های مختلف دانه مانند لپه ها یا آندوسپرم ذخیره شود.
- اندوخته ی غذایی دانه شامل مواد مغذی مانند پروتئین، چربی و کربوهیدرات است.
- اندوخته ی غذایی دانه برای رشد گیاه جدید تا زمانی که بتواند غذای خود را بسازد، کافی است.
گیاهک:
- گیاهک قسمت کوچکی از دانه است که به گیاه جدید تبدیل می شود.
- گیاهک شامل ساقه، ریشه و برگ های اولیه است.
- گیاهک از مواد مغذی اندوخته ی غذایی دانه برای رشد خود استفاده می کند.