- يكشنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۹، ۱۰:۰۵ ب.ظ
در این مطلب برای شما فتوای آیت الله سیستانی در مورد ماه رمضان چه بود را آماده کردیم دوستان نظرات خود را برای ما کامنت کنید.
آیت الله العظمی سیستانی دراین فتوا در جواب به استفتایی راجعبه روزه ماه رمضان در سایه شیوع ویروس کرونا تاکید کردند که وجوب روزه ماه رمضان یک تکلیف شخصی میباشد و کسی که که موقعیت وجوب آن را داشته باشد می بایست سوای اینکه برای سایر افراد واجب باشد یا این که نه، روزه بگیرد.
ایشان در ادامه اضافه کردند، درصورتی که شخص مسلمان بیم آن داشته باشد که با روزه گرفتن ولو با اتخاذ کلیه پیشبینی ها احتیاطی، به کرونا در گیر میگردد، وجوب هر روزی که می ترسد در صورت روزه گرفتن بدین بیماری دچار میشود، از وی ساقط میگردد.
ولی درحالتی که بتواند درجه احتمال ابتلا به بیماری را تضعیف نماید تا اینکه به نحوی شود که خردمندان به آن توجهی نمیکنند - ولو از روش ماندن در منزل و عدم اختلاط نزدیک با سایر افراد، استفاده از ماسک و دستکش های پزشکی و رعایت موارد ضد عفونی مکرر و نظیر آن - و در او هیچ رنج شدید و غیرقابل تحملی وجود نداشته باشد، وجوب روزه از وی ساقط نمیشود.
ولی در رابطه آنچه گفته شد که پزشکان نوشیدن آب را در زمان های نزدیک به هم به منظور جلوگیری از کمبود آب بدن و خشکی حلق پیشنهاد می کنند - به دلیل آنکه احتمال ابتلا به ویروس کرونا را مرتفع می نماید - این امر مانع وجوب روزه نمیشود به غیر از اشخاصی که به آن رسیده باشند و در صورت روزه گرفتن، خوف ابتلا به بیماری وجود داشته باشد و هیچ راهی برای کاهش احتمال آن هم وجود نداشته باشد– ولو با ماندن در خانه و اتخاذ بقیه راه های احتیاطی پیشرفته - و البته سایر افراد می بایست روزه بگیرند.